PSYKOTERAPI

Om

Jag erbjuder psykoterapi online via den säkert krypterade samtalsplattformen Kaddio. Du loggar in med BankID och möter mig via länk.

Det finns även möjlighet för psykoterapi på plats i Enviken, Dalarna (närmsta större stad Falun). Hör av dig via kontaktformuläret under Kontakt om du är intresserad.

Hösten 2023 påbörjar jag en utbildning i Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP) – läs mer om metoden här. Jag söker därför personer som vill gå i psykoterapi – kortvarigt eller långvarigt – och som kan tänka sig att bli filmade i utbildningssyfte. Att filma psykoterapisessionerna, och att jag sedan får handledning av en erfaren terapeut på dem, är att kvalitetssäkra psykoterapin.

Priser

Psykoterapi online eller på plats kostar:
 
  • 25 minuter,  500 kronor
  • 50 minuter, 1000 kronor
  • 75 minuter, 1500 kronor

Tveka inte att höra av dig om du gärna skulle vilja träffa mig men inte har råd med ovanstående priser. Vi kan säkert hitta en lösning. Vänligen använd det krypterade kontaktformuläret under Kontakt vid sådana förfrågningar.

Information

Under vårt första samtal kommer du att få fullständig information om hur vi jobbar tillsammans och vad som gäller under vår kontakt. Här är några viktiga punkter i korthet: 

  • Jag journalför våra samtal.
  • Jag arbetar under tystnadsplikt. 
  • Jag är enligt lag skyldig att t ex anmäla oro kring ett barn som far illa till socialtjänsten.
  • Jag är medlem i Psykologförbundet och Psykologföretagarna. Du som patient skyddas därmed av patientförsäkring enligt patientsäkerhetslagen 2010:65.
  • Jag står under tillsyn av Inspektionen för vård och omsorg.
  • Jag behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. 

Om psykoterapi 

Mitt jobb som legitimerad psykolog är att hjälpa dig, i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet, att må bättre och leva mer helhjärtat. Tillsammans i en allians som värnar om dig utmanar vi de strategier, beteenden och mönster du varit tvungen att samla på dig under livet för att överleva men som inte längre tjänar dig – det kan faktiskt vara just dessa strategier som hindrar dig från att leva mer till fullo. Vi övar på att låta känslorna få kommunicera och vägleda med sina budskap och grundar det både i kropp och psyke. Det är viktigt att se att varje sak har sin och tar sin tid – sättet du är på är ingen slump, utan en unik mix av ditt arv, biologiskt som socialt, och dina omständigheter och så fortsätter det att vara. För den sakens skull är vi verkligen inte maktlösa: med mod och omsorg kan fantastiska saker ske, och genom dessa kan en tillit till livet, resan, och den egna förmågan, växa. Jag är övertygad om att allt du behöver för att känna dig hel redan finns inom dig – ibland (oftast) behöver vi dock hjälp och stöd för att känna att den här balansakten som livet innebär, med det tragiska och vackra som händer om vartannat, är i sin ordning.

Hur skulle ditt liv och världen runt omkring dig se ut om du var i sann kontakt med dig själv och inte, medvetet eller omedvetet, gömde din längtan att få leva fullt ut? Vad är viktigt för dig, på riktigt?

“Tillsammans jobbar vi med att utmana det som hindrar dig från att komma i kontakt med ditt 'sanna själv' så att du kan göra informerade beslut om hur du vill fortsätta vandra på livets stig.”

Lotta Carter

Det är du som formulerar mål med behandlingen. Jag hjälper dig på vägen. Vi träffas så länge som vi finner det verksamt. Tillsammans lägger vi upp en plan för behandlingen så att vi kan stämma av hur psykoterapin går. Jag anpassar mitt arbetssätt utifrån rådande omständigheter.

Hos mig kan du få hjälp med alltifrån sådant som upplevs som väldigt hindrande problem i livet till exempelvis en önskan om att lära känna dig själv mer. Exempel på symtom som du kan besväras av: nedstämdhet, ångest, existentiella funderingar, rädsla, ätstörningar, trauma, relationsproblem, kommunikationsproblem, stress, utmattning, låg självkänsla, lågt självförtroende, vilsenhet i livet mm. Ibland är det svårt att sätta ord på exakt vad som är fel, kanske upplevs det mest som något som skaver.

Avbokningspolicy 

Avboka ditt samtal vid förhinder senast 22 timmar innan samtalets start. Du får ett påminnelse-SMS 24 timmar innan samtalet. Då har du alltså 2 timmar på dig att avboka tiden vid behov.  

Om du eller någon närstående t ex blir akut sjuk och inte hinner meddela 22 timmar innan, hör av dig till mig så slipper du bli debiterad för uteblivet besök. 

 
Om du uteblir…

…utan att ha talat om det för mig 22 timmar innan samtalets start, debiteras du halva beloppet för det bokade samtalet.

Vill du boka en tid?​

Rulla till toppen